Ogłoszenie


Wszystko o Call of Duty 2


  • Masz swój klan? Zamieść ogłoszenie rekrutacyjne tutaj!

Wyszukaj

Wyszukiwarka

Wyszukaj artykuły interesujące Cię z naszego serwisu

#1 2008-05-05 12:52:05

 Rudik - CoD

Administrator

Skąd: Iława
Zarejestrowany: 2007-09-27
Posty: 118
Punktów :   
WWW

Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

Witam !

Jeśli właśnie zacząłeś swą przygodę w Multiplayerze i nie możesz się tam odnaleźć, to ten poradnik jest w sam raz dla Ciebie!
Zaczynamy!


Ogólne:


1. Otwieramy grę CoD 2 MP


2. Wchodzimy do Dołącz do gry

Screen


3. U góry zmieniamy z Lokalny na Internet

Screen


4. Jeśli nie chcemy, aby znaleziono wszystkie serwery, tylko gra szukała według naszych kryteriów, klikamy na Filtrowanie serwerów i wybieramy jakie mają się pokazać serwery.

Screen


5. Klikamy na Odświeżenie listy, a CoD automatycznie odświeży listę serwerów.

Screen


6. Możemy wybrać, które serwery mają pokazać się na górze, lub na dole. Po prostu klikamy na jeden z kryteriów, np. Nazwa serwera, Nazwa mapy, Graczy itd.
Jeśli chcemy odwrócić listę (np. żeby Z było na początku a A na końcu) jeszcze raz klikamy na nazwę kryteria.

Screen


7. Teraz wystarczy dwukrotnie kliknąć na wybrany serwer, a gra zacznie się z nim łączyć.


8. Teraz zajmiemy się zmianą podstawowych opcji, wchodzimy w Opcje gry wieloosobowej

Screen


9. Przedstawię Wam opcje, jakie zawiera te menu.

Czat głosowy: jeśli mamy mikrofon i chcemy coś powiedzieć w trakcie gry, wystarczy kliknąć Z i możemy mówić
Głosuj "Tak": gdy ktoś na serwerze zaczyna głosowanie, to aby je poprzeć, klikamy F1
Głosuj "Nie": to samo co wyżej, tylko jeśli jesteśmy przeciwni głosowaniu
Czat: naciskając t podczas gry możemy coś napisać
Czat drużynowy: możemy coś powiedzieć, ale będzie to widzieć tylko nasza drużyna
Szybki czat: naciskając V pojawia się menu kontekstowe i klawiszami numerycznymi wybieramy, co ma powiedzieć nasz żołnierz
Zezwól na pobieranie: jeśli serwer na który próbujemy wbić ma tzw. moda (modyfikację) to możemy pozwolić na to, żeby gra pobrała tą modyfikację (zwykle zajmuję ok. 1 mb)
Wyświetlaj HUD: zaznaczamy tak, aby wyświetlał nam się radar (patrz HUD w MP)
Połączenie: zostawiamy domyślne
Menu broni: klikając X możemy zmienić broń
Imię gracza: chyba nie muszę tłumaczyć 

Screen


Precyzyjne:


1. Wejście na serwer, gdy dane jest jego IP:

Klikamy tyldę ~ (pod Esc) i wpisujemy taką komendę:
/connect IP serwera
A gdzie IP serwera podajemy rzeczywisty adres IP serwera z którym chcemy się połączyć.

Screen


2. Wejście na serwer, gdy dane jest jego IP, a sam serwer zabezpieczony jest hasłem:

Wchodzimy do Dołącz do gry, klikamy Hasło (na dole) i wpisujemy hasło serwera. Następnie otwieramy konsolę za pomocą tyldy ~ (pod Esc) i wpisujemy komendę:
/connect IP serwera
A gdzie IP serwera podajemy rzeczywisty adres IP serwera z którym chcemy się połączyć.

Screen

Offline

 

#2 2009-10-13 23:57:40

DwD99

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-13
Posty: 6
Punktów :   
Ile czasu gra w CoD 2 MP: kupiłem CoD2 i czekam na nią!
W jakim gra klanie?: Bez klanowiec
Ulubiony serwer (ip): nie lubie serverow:D

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

Poradnik gicior !! i kurde inni użytkownicy pisać! też zakładać tematy a nie!!!!


http://img245.imageshack.us/img245/1790/karabin.jpg
KOCHAM!!! Dawać warny........ale nie mam tu adma:(

Offline

 

#3 2009-10-23 17:05:07

picia

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-23
Posty: 2
Punktów :   

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

mam takie pytanie dziś sobie zainstalowałem Cod 2 i chciałem na jakimś serwerze zagrac ale jak chcę się połączyc to mi wyskakuje info że mam błąd keya
może mi ktośpowiedziec o co może chodzic ?

Offline

 

#4 2009-10-24 11:47:59

DwD99

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-13
Posty: 6
Punktów :   
Ile czasu gra w CoD 2 MP: kupiłem CoD2 i czekam na nią!
W jakim gra klanie?: Bez klanowiec
Ulubiony serwer (ip): nie lubie serverow:D

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

picia napisał:

mam takie pytanie dziś sobie zainstalowałem Cod 2 i chciałem na jakimś serwerze zagrac ale jak chcę się połączyc to mi wyskakuje info że mam błąd keya
może mi ktośpowiedziec o co może chodzic ?

Wpisz jeszcze raz keya!a jak nie pomoże zainstaluj patcha!!! jak nie pomoże przeinstaluj gre..........


http://img245.imageshack.us/img245/1790/karabin.jpg
KOCHAM!!! Dawać warny........ale nie mam tu adma:(

Offline

 

#5 2009-10-24 12:19:16

 Rudik - CoD

Administrator

Skąd: Iława
Zarejestrowany: 2007-09-27
Posty: 118
Punktów :   
WWW

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

DwD głupoty gadasz.

Picia wejdź tutaj:
http://www.callofduty2.pun.pl/viewtopic.php?id=36

Offline

 

#6 2009-10-24 15:32:40

picia

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-23
Posty: 2
Punktów :   

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

ale mi nie wyskakuję że key jest w użyciu tylko coś w rodzaju "Bad key code"
grę dostałem kiedyś od kolegi i nie jest raczej oryginalna tylko z neta ściągana cd-key pewnie też
więc może to jest powodem ale w single player gra działa

Offline

 

#7 2010-01-13 16:45:29

Dany26

Użytkownik

Zarejestrowany: 2010-01-13
Posty: 1
Punktów :   

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

Siema mam pytanie zainstalowalem gre call of duty 2, instalacja zostala pomyslnie zakonczona ale jak probuje uruchomic gre to mi wyskakuje cos takiego DirectX(R) encountered an unrecoverable error  chec the directX(R) FAQ for possible solutions jezeli ktos wie co zrobic to prosze o pomoc dzieki z gory !!! pozdrawiam !!

Offline

 

#8 2010-09-21 18:40:31

namesko

Użytkownik

Zarejestrowany: 2010-09-21
Posty: 1
Punktów :   

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

Witam. Zainstalowalem Call of Duty 2, tylko nie zaznalem jeszcze gry gdyz nie mam obrazu kiedy wlaczam na pierwsza misje. Glos i busola jest.
moj laptop:
intel core 2 duo 2.2 ghz
3 g ramu
kata geforce 8600m gs
czytalem na innych orach o co chodzi. Zainstalowalem nowego directX"a 10, oraz nowe sterowniki do karty z modyfikacja info. Nie mam pojecia dlaczego mi nie chodzi. Czy ma ktos jakis pomysl. Pzdr

Offline

 

#9 2011-06-08 21:02:48

Bartholomeo

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-06-08
Posty: 1
Punktów :   

Re: Pierwsze chwile w CoD 2 Multiplayer

Ja mam taki sam problem, tyle że tylko w multiplayerze obraz nie działa. Jest busola, celownik, itp., a obrazu nie ma. Jest cały biały. W jednoosobowej grze wszystko gra, a tu nie. Pomocy!!! JA CHCĘ GRAĆ w multiplayera, ale jak tu strzelać, jak przeciwnika nie widzisz????

Offline

 

Wszystkie prawa zastrzeżone    ˆ ˆ Copyright 2012 by www.callofduty2.pun.pl


Statystyki strony Statystyki strony



    Reklama:
  • Lockerz. Invite
  • pun.pl - załóż darmowe forum dyskusyjne PunBB
  • Zakon Światła
  • Brave New World
  • Tajemnice Antagarichu - Forum o Heroes 3
  • Wszystko o grze Call of Duty 2

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora